Seveda obstajajo kontrole, kjer vam oni povedo ali je vaša delovna obutev pravilna, še prej pa morate sami vedeti, kaj je primerno za obutev v kuhinji. Vaš delodajalec vam bo povedal, kako morate biti oblečeni in obuti, na vas pa je da to striktno upoštevate.
Delovna obutev za delo v kuhinji, je še kako pomembna:
- Mora imeti proti zdrsen podplat,
- prav tako, mora biti narejen iz antibakterijskega materiala, da prepričuje neprijeten vonj
- dobro je, da je sprednji del obutve zaprt, zaradi varnosti, kajti lahko se nam zlije tekočina ali pade kakšna posoda po prstih,
- podplat mora biti odporen predvsem na olja in maščobe, da nam ne spodrsne.
Sama sem začela opravljati prakso v kuhinji, ker sem se izučila za kuharico. Moram priznati, da si sprva nisem predstavljala, kako pomembna je delovna obutev in kako pomembna je delovna obleka, a kaj hitro mi je postalo jasno, že po prvem dnevu, ko mi tega še niso dodelili, ker sem vse skupaj še bolj opazovala. Tisti dan, mi je spodrsnilo 5 krat in moja majčka je bila popackana od olja, pa nisem popolnima nič delala.
Drugi dan, ko sem prišla na prakso, sem bila prav vesela, da me je čakala delovna obutev in obleka, prav nič mi je ni bilo težko obleči, kajti vedela sem, da bom tako poskrbela za svojo varnost, še posebej za to, ker nisem bila navajena tega dela.
Kako dobro mi je prišla delovna obutev, kajti nisem se potrebovala obremenjevati kje hodim, ker sem vedela, da so čevlji temu primerni in da mi ne bo zdrsnilo, lahko sem delala v miru in sproščeno. Kar pa se tiče obleke, pa sem dobila kar dve, tako, da sem ju izmenjavala, ko je bila katera umazana. Nikoli nebi v kuhinjo stopila več, če moja delovna obutev ne bi bila primerna, ker se zdaj še kako zavedam, da je zdrs prvi, ki bi ga doživela, ko bi v kuhinjo vstopila.